امروز چهارشنبه ۰۴ تیر ۱۴۰۴| ۰۰:۲۱:۲۴

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

شما اینجا هستید |

صفحه اصلی » سراسر استان » سیل، سهل‌انگاری برخی مدیران مازندران را نمایان کرد

ویدیوها

گالری تصاویر

خرداد ۱۸, ۱۴۰۴ تاریخ انتشار

عابدینویسنده

11828کد مطلب

20تعداد نمایش

بدون دیدگاهتعداد نظرات

سیل، سهل‌انگاری برخی مدیران مازندران را نمایان کرد

سیل، سهل‌انگاری برخی مدیران مازندران را نمایان کرد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شیرگاه خبر و به نقل از ایرنا، بارش شدید باران عصر روز گذشته در مازندران به مدت یک ساعت بی‌وقفه ادامه داشت، آن‌چنان که علاوه بر بالا آمدن آب رودخانه ها بسیاری از زیرساخت های شهری از جمله زیرگذرها به زیرآب رفتند. ازآنجایی‌که مازندران ۱۲۰ رشته رودخانه به طول هفت هزار کیلومتر دارد که دست‌کم ۲۰ رودخانه از این تعداد رودخانه‌های بزرگ و اصلی هستند بنا به اعلام مسئولان، ۵۰۰ کیلومتر از مسیر برخی از...

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شیرگاه خبر و به نقل از ایرنا، بارش شدید باران عصر روز گذشته در مازندران به مدت یک ساعت بی‌وقفه ادامه داشت، آن‌چنان که علاوه بر بالا آمدن آب رودخانه ها بسیاری از زیرساخت های شهری از جمله زیرگذرها به زیرآب رفتند.

ازآنجایی‌که مازندران ۱۲۰ رشته رودخانه به طول هفت هزار کیلومتر دارد که دست‌کم ۲۰ رودخانه از این تعداد رودخانه‌های بزرگ و اصلی هستند بنا به اعلام مسئولان، ۵۰۰ کیلومتر از مسیر برخی از این رودخانه ها از درون بافت شهرها و روستاهای استان عبور می کند.

طی سال‌ها نادیده گرفتن مقوله لایروبی به موقع این رودخانه ها باعث بروز خسارت های زیادی به ساکنان حاشیه این مناطق شد حتی در برخی حوادث رخ داده منجر به فوت شهروندان نیز شد.

به طور مثال بر اساس آمارها، بر اثر سیل اسفند ۹۷، حدود هفت هزار واحد مسکونی در مازندران خسارت دید که از این تعداد بیش از ۶۰۰ خانه به طور کامل تخریب شد و اغلب آنها نیز در نزدیکی رودخانه های استان قرار داشتند. بنا به اعلام مسئولان، سیل و سیلاب در آن زمان خسارت بیش از ۲ هزار میلیارد تومانی به بار آورد، خسارتی که ثمره دست اندازی و تجاوز به حریم رودخانه ها و سلب آرامش از آنها بود.

این اتفاقات باعث شد تا برنامه لایروبی در زمان مقرر و پیش از فصول بارش ها انجام شود و البته این اقدامات به موقع منجر به کاهش حوادث و خسارت های ناشی از آن شده است و در زمان بارندگی های سیلابی کمتر خبری مبنی وقوع خسارت ناشی از طغیان رودخانه ها در مازندران هستیم.

اما در بارندگی های روز گذشته چهره دیگر از مصائب کم کاری و یا سهل انگاری در مواجه با شرایط اضطرار رخ نمایی کرد به طوری که بارش یک ساعته باعث شد تا شهرهای مازندران به ویژه شهرهای مرکزی از جمله ساری و قائمشهر درآب غوطه ور و غرق شوند.

مشاهدات خبرنگاران ایرنا از سطح شهرهای مرکزی مازندران نشان می داد بارش های روز گذشته باعث شد علاوه بر انسداد کانال های هدایت آب و سرریز آن، بسیاری از زیرگذرهایی که طی چند سال اخیر احداث شدند پر از آب شد؛ به طوریکه برای ساعاتی امکان تردد شهروندان حتی با وسیله نقلیه در این مسیرها امکانپذیر نبود و برای مدتی شهرها بخاطر جریان شدید آب قفل شد.

سیل، سهل‌انگاری برخی مدیران مازندران را نمایان کرد

همچنین مشاهدات خبرنگاران ایرنا نشان می دهد پس از قطع بارش باران سطح تمام خیابان ها، ‌معابر و بازارهای شهرهای مازندران مملو از گِل و لای شد و نیروهای پاکبان پس از بارش باران مشغول بازگشایی کانال های هدایت آب شدند تا با رفع انسدادها آب سطح معابر به داخل کانال وارد شود.

این شرایط در حالی اتفاق افتاده است که پیش از وقوع باران شدید و سیلابی روز گذشته به کرات اداره کل هواشناسی و همچنین مدیریت بحران استانداری مازندران در خصوص در راه بودن سیلاب و اتخاذ تدابیر لازم برای آمادگی در این خصوص هشدار صادر کردند.

هواشناسی مازندران در اطلاعیه وز گذشته خود به تداوم فعالیت های همرفتی، نسبت به جاری شدن روان آب محلی و خطر ریزش سنگ در دامنه ها و ارتفاعات این استان هشدار داده بود.

هواشناسی مازندران با صدور هشدار سطح زرد، زمان فعالیت این سامانه را از روز شنبه تا روز چهارشنبه هفته جاری و منطقه اثر آن را نیز در دامنه ها و ارتفاعات مازندران اعلام و پیش بینی کرد که آسمان استان در طی این مدت با رگبار متناوب باران، رعد و برق، وزش باد گاهی به نسبت شدید، مه و احتمال تگرگ همراه باشد.

هواشناسی، جاری شدن روان آب محلی، افزایش حجم آب رودخانه ها و احتمال سیلابی شدن، کاهش دید و ریزش سنگ در محورهای کوهستانی، احتمال صاعقه و احتمال آسیب به سازه های کم مقاوم را اثر مخاطره این سامانه ناپایدار جوی اعلام و نسبت به وقوع آنها در طی این مدت هشدار داد.

هواشناسی مازندران در اخطاریه سطح زرد علاوه بر توصیه به شهروندان نسبت به مقاوم سازی سازه های کم مقاوم و تابلوهای تبلیغاتی و سایر اقدامات پیشگیرانه، از اسکان یافتن در حاشیه و بستر رودخانه ها و مسیل ها و همچنین از فعالیت های گردشگری و کوهنوردی در طی این مدت خودداری و هنگام تردد در محورهای کوهستانی جوانب احتیاط را در نظر بگیرند.

سیل، سهل‌انگاری برخی مدیران مازندران را نمایان کرد

در این ارتباط مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد:‌ بارش های شدید و سیلابی روز گذشته -شنبه- مناطق پایین دست و جلگه ای استان را درگیر کرد و بیشترین آسیب های ناشی از این سیلاب در این مناطق بود.

حسینعلی محمدی شیرکلایی افزود: بیشترین میزان بارش روز گذشته مربوط به «بازیار خیل» شهرستان میاندورود به میزان ۵۵ میلی متر، ‌ «تلوک» شهرستان ساری و قائمشهر به میزان ۴۸ میلی متر است.

وی ادامه داد: تمامی هشدارهای لازم و رعایت نکات ایمنی در خصوص سازه ها و زیرساخت ها از روزهای قبل به تمامی ادارات مرتبط صادر و ابلاغ شد تا اقدامات مورد نیاز در این خصوص انجام شود.

به گفته مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران اما به دلیل برخی کوتاهی ها شاهد بودیم بخش عمده ای از شهرهای مرکزی استان دچار آبگرفتگی و در تردد وسایل نقلیه و شهروندان اختلال ایجاد شد.

وی اظهار داشت: در فصل تابستان شرایط جوی و هشدارها برای کل پیکره استان قابل تعمیم نیست و به طور مثال در مناطق پایین دست با بارش شدید مواجه هستیم در مناطق بالادست شرایط جوی برخلاف این موضوع است به همین دلیل هشدارهای صادر شده در هر زمان مربوط به همان مناطقی است که در اطلاعیه ها ذکر می شود.

محمدی با اشاره به تداوم هشدار هواشناسی برای روزهای اخیر ادامه داد :‌با توجه به شدت بارش ها برای مناطق بالادست پیش بینی می شود در محور خطیرکوه شهرستان سوادکوه واریزه سیلاب های اخیر به منطقه سرازیر و مشکلاتی ایجاد کند به همین منظور هشدار لازم به مسوولان امر داده شد.

دسته بندی :

بدون دیدگاه

نظر شما در مورد این اثر چیست دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید .