امروز چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳| ۰۲:۳۸:۴۵

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

شما اینجا هستید |

صفحه اصلی » عمومی » بی‌خانمانی سیل‌زدگان سوادکوه پس از ۱۵ ماه در سایه بی‌تدبیری مدیریت بحران مازندران

تیر ۸, ۱۳۹۹ تاریخ انتشار

adminنویسنده

3248کد مطلب

350تعداد نمایش

بدون دیدگاهتعداد نظرات

بی‌خانمانی سیل‌زدگان سوادکوه پس از ۱۵ ماه در سایه بی‌تدبیری مدیریت بحران مازندران

بی‌خانمانی سیل‌زدگان سوادکوه پس از ۱۵ ماه در سایه بی‌تدبیری مدیریت بحران مازندران

به گزارش شیرگاه خبر نقل از خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، در حوادثی همچون سیل، مدیریت بحران به موقع و صحیح می‌تواند موجب تسریع روند جبران خسارت باشد. سیل ویرانگری که فروردین سال ۹۸ نقاط مختلف استان را درگیر خسارت کرد، همچنان آثار مخرب آن در بحث مسکن در سوادکوه جبران نشده است. باران سیل‌آسای ۱۲ فروردین ۹۸ منجر به طغیان رودخانه تلار شد که در پی آن با وقوع سیلی عظیم، علاوه ‌بر خسارت در بخش دامپروری، کشاورزی، شاهد تخریب...

به گزارش شیرگاه خبر نقل از خبرگزاری تسنیم از سوادکوه، در حوادثی همچون سیل، مدیریت بحران به موقع و صحیح می‌تواند موجب تسریع روند جبران خسارت باشد. سیل ویرانگری که فروردین سال ۹۸ نقاط مختلف استان را درگیر خسارت کرد، همچنان آثار مخرب آن در بحث مسکن در سوادکوه جبران نشده است.

باران سیل‌آسای ۱۲ فروردین ۹۸ منجر به طغیان رودخانه تلار شد که در پی آن با وقوع سیلی عظیم، علاوه ‌بر خسارت در بخش دامپروری، کشاورزی، شاهد تخریب پل و چندین واحد مسکونی در سوادکوه بوده‌ایم. جلسات و بازدیدهای پی‌درپی خروجی چندان قابل قبولی نداشت و همچنان عده‌ای از خسارت‌دیدگان در بی‌خانمانی به‌سر می‌برند.

اگر چه در همان روزهای نخست بحران، در سایر نقاط استان شاهد سرعت جبران خسارت و تحویل مسکن بوده‌ایم اما در سوادکوه وضع به‌گونه‌ای دیگر رقم خورد و موضوع مسکن تعدادی از سیل‌زدگان هنوز برطرف نشده است. با گذشت ۱۵ ماه از حادثه وعده‌ها در پیچ ‌و خم‌های روندهای اداری می‌چرخند.

ویرانه‌ای که سرپناه ناامن شد

چهار خانواده گت‌بابایی از جمله خسارت‌دیدگان مسکن سیل ابتدای سال ۹۸ بوده‌اند که تنها به یک خانواده از آنها وعده مسکن داده شد که با گذشت بیش از یک سال تحویل نگرفته‌اند. یکی از اعضای این خانواده به خبرنگار تسنیم در سوادکوه گفت: پس از سیل خانواده پدرم و سه خانواده برادرانم، دچار خسارت شدند. پدر و مادرم مجبور شدند با وجود بیماری به روستا بروند. دو تن از برادرانم اجاره‌نشین شده‌اند و تنها یک برادرم قول مسکن مهر شیرگاه را داده بودند.

بیشتر بخوانید
وقوع سیلاب در مناطقی از شهرستان بیله‌سوار؛ نیروهای هلال احمر به محل حادثه اعزام شدند

وقوع سیل در مناطقی از شهرستان‌های گرمی و اصلاندوز؛ یک نفر در سیلاب غرق شد

استان مازندران یک سال پس از سیل| وعده‌های‌ مسئولان برای جبران خسار‌ت سیلاب سوادکوه محقق نشد‌

نجمه گت‌بابایی با بیان اینکه بلاتکلیفی سبب شده مشکلاتی برای آنها پیش آید، افزود: پدر و مادرم چون هر دو بیمار هستند، ماندن در روستا برایشان سخت است و گاهی ترجیح می‌دهند باوجود خطری که خانه ویرانه دارد، به خانه برگردند. به یکی از برادرانم که قرار شد در شیرگاه خانه تحویلش دهند، گفته که مبلغی واریز کند. او هم سال گذشته ۳۵ میلیون تومان پرداخت کرد ولی هنوز بلاتکلیف است.

وی بیان کرد: برادرم برای ثبت‌نام سال تحصیلی جدید فرزندش بلاتکلیف است. اگر چه به او گفتند تا پایان شهریور، مسکن شیرگاه را به او تحویل می‌دهند ولی گفتند حتمی نیست. وضعیت پدر و مادرم و سایر برادرانم نیز نامشخص است و کسی پیگیر رفع مشکل آنها نشد.

خانواده مرادی از دیگر خسارت‌دیدگان سیل هستند که به آنان نیز وعده مسکن مهر شیرگاه داده بودند. اما این خانواده تاکنون خانه‌ را تحویل نگرفته‌اند. ریحانه عالیشاه مادر این خانواده در این ‌مورد خاطرنشان کرد: سال گذشته به ما گفتند باید مبلغی را واریز کنیم. ما هم واریز کردیم ولی هنوز نتیجه‌ای نگرفتیم و به ما می‌گویند هنوز چیزی مشخص نیست.

عالیشاه با بیان اینکه تا پایان شهریور احتمال تحویل مسکن وجود دارد افزود: به اداره راه‌ و ‌شهرسازی مراجعه کردیم به ما گفتند شما فقط یک ‌سال می‌شود ‌که ثبت‌نام کرده‌اید و تا آخر شهریور منتظر بمانید، شاید تحویل دادیم. می‌گویند به‌دلیل بیماری کرونا و نبود بودجه وضعیت نامشخص است.

وی ادامه داد: بیش از یک‌ سال از حادثه می‌گذرد و در طول این مدت همواره تاریخی را نام می‌برند که سرانجام ندارد. این ‌بار هم احتمال آخر شهریور را داده‌اند ولی باز مشخص نیست که آیا این‌بار بشود یا خیر.

عیارهایی که در گذر زمان سنجیده شد

سیل آمد و بر خانه رود کوبید و هر آنچه در مسیر خود بود را ویران کرد. رود، خانه‌اش را پس گرفت اما بی‌خانمانی نصیب مردمی شد که در یک شب، تمام یک عمر زندگی‌شان برآب رفت. با هر صدای مهیب سیل، دلی می‌شکست، اشکی جاری می‌شد و سرمایه‌ای ویران می‌گشت. مردم از همان لحظات نخست وقوع حادثه، امیدی به جبران خسارت نداشتند و در کلام و نگاه‌شان نگرانی را به راحتی می‌شد دید و حرفشان این بود که توجه به سایر نقاط آسیب‌دیده استان مانع رسیدگی به وضعیت آنان و جبران خسارت خواهد شد.

اینکه هنوز بعد گذشت ۱۵ ماه از آن بحران همچنان چشم‌ها منتظر یاری مانده است، حقانیت نگرانی مردم در آن روز را اثبات می‌کند. آن روزها شاهد حضور مدیران استانی و شهرستانی در مناطق حادثه دیده بودیم. حضوری که تنها به ابراز نگرانی، جلسات متعدد بدون خروجی قابل قبول و بازدیدهایی برای افزودن عکس به آلبوم‌های عملکردی خلاصه شد. مدیران شهرستانی به تنهایی قادر به حل مشکلات نخواهند بود و نگاه ویژه مدیران استانی را می‌طلبد.

تلاش مدیران شهرستانی برای تحقق وعده‌ها

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سوادکوه نیز با بیان اینکه بنیاد مسکن پول و بلاعوض را به حساب راه‌ و ‌شهرسازی واریز کرده و تحویل مسکن مربوط به آن اداره است، خاطرنشان کرد: تمامی مبالغ را به حساب راه ‌و‌ شهرسازی واریز کردیم و تحویل مسکن بر عهده آن اداره است. مسکن مهر برای راه ‌و ‌شهرسازی است. اینکه چرا تاکنون مسکن را تحویل دو خانواده نداده‌اند، علت را نمی‌دانیم.

امین ولی‌زاده با بیان اینکه بنیاد مسکن شهرستان پیگیری‌های لازم را داشته و هنوز نیز پیگیر وضعیت است، افزود: با پیگیری‌هایی که انجام دادیم، متوجه شدیم راه‌ و ‌شهرسازی با مسکن مهر بحث حقوقی دارد. با اداره‌کل بنیاد مسکن مازندران مکاتبه داشتیم‌. آنان نیز با اداره‌کل راه ‌و ‌شهرسازی نامه‌نگاری داشتند. مدیران شهرستان پیگیر هستند و اکنون باید از طریق راه ‌و‌ شهرسازی پیگیر بود.

رئیس اداره راه ‌و‌ شهرسازی سوادکوه و سوادکوه‌شمالی در مورد وضعیت خسارت‌دیدگان و تحویل مسکن به دو خانواده گفت: در حوادث این گونه در مناطق شهری، متولی تامین مسکن در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، بنیاد مسکن یا شهرداری است. ولی در مورد این موضوع در جلسه‌ای ما باید به عنوان راه ‌و ‌شهرسازی تامین زمین را انجام می‌دادیم و در اختیار بنیاد مسکن برای ساخت خانه قرار می‌دادیم که زمان‌بر بود.

میلاد قاسم‌نژاد با بیان‌اینکه برای تسریع تحویل مسکن، پروژه مسکن مهر شیرگاه را در نظر گرفتیم، افزود: اکثر زمین‌های دولتی، هکتاری است که به سازمان‌ها می‌دهیم برای انجام فعالیت‌هایشان. اگر می‌خواستیم زمین رایگان بدین منظور بدهیم، برای تک پلاک مشکل داشتیم. بنابراین تصمیم گرفتیم این دو خانواده را در مسکن مهر شیرگاه در نظر بگیریم.

قاسم‌نژاد با بیان اینکه پس از تکمیل مسکن توسط پیمانکار و تحویل کلید به متقاضی، پرداخت قسط آغاز خواهد شد، گفت: ما خانه دادیم و سهم بابت پرداخت خانه را به بنیاد مسکن گفتیم که تقبل کنند. بدین صورت که ۳۵ میلیون تومان سهم متقاضی و ۴۰ میلیون تومان وام چهار درصد و طبق آن قرار شد ۳۵ میلیون تومان را بنیاد مسکن بدهد و ۴۰ میلیون تومان وام به حساب پیمانکار واریز شود. به پیمانکار پرداخت شد و پس از تحویل کلید به متقاضی، پرداخت قسط آغاز می‌شود. قرار بود بنیاد مسکن به‌ازای هر واحد ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان بدهد.

رئیس اداره راه ‌و‌ شهرسازی سوادکوه و سوادکوه ‌شمالی از احتمال تحویل مسکن مهر به این دو خانواده تا پایان شهریور خبر داد و خاطرنشان کرد: چون این دو خانواده از آخرین افرادی بودند که قراداد بابت خانه امضا کردند، بلوک مربوط به آنان هنوز کامل نشده است. از تعداد ۲۲۴ واحد، بیش از ۱۹۰ واحد تکمیل و بقیه تا پایان شهریور کامل خواهد شد و این تعداد ۲۲۴ واحد را تا پایان شهریور افتتاح و تحویل می‌دهیم.

قاسم‌نژاد معتقد است: این روند صاحبخانه شدن این دو خانواده را زودتر امکان‌پذیر می‌کند و تصریح کرد: با تصمیم مدیریتی، مسکن مهر به این دو متقاضی دادیم. اگر می‌خواستیم زمین به بنیاد مسکن برای ساخت بدهیم تا چند سال دیگر هم امکان صاحب خانه شدن برایشان مقدور نبود‌. خودشان هم که وضع مالی خوبی ندارند. بنابراین بهترین کار همین تصمیم بود و احتمال ۹۹ درصد تا پایان شهریور تحویل آنها داده خواهد شد.

دسته بندی :

بدون دیدگاه

تعداد نظرات در انتظار تائيد : 2

نظر شما در مورد این اثر چیست دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید .